Jona Baan (36) is een Rotterdamse schrijver, columnist, praatjesmaker en meester. Momenteel werkt hij aan zijn vierde boek.

Jona staat sinds 2007 voor de klas op een basisschool in Rotterdam-Zuid. Hij geeft les aan kinderen van de bovenbouw. Vanuit deze rijke kennis en ervaring als leerkracht organiseert Jona de Nul-Fleudemeu-Studiedag voor onderwijsteams die het plezier in het werk weer terug willen vinden of gewoon een dag willen genieten van de mooie aspecten van hun geweldige werk.

“Ik vind het leuk om teams weer helemaal in een positieve flow te krijgen”

– Jona Baan

Zijn boeken Fleudemeu (2019) en VakantieBaan (2020) over zijn werk als meester kregen veel aandacht van de media. In januari 2020 maakte Jona zijn tv-debuut in het RTL4 programma Koffietijd. Radio- en TV Rijnmond besteedden ook uitgebreid aandacht aan deze hilarische boeken.

Jona begon pas op latere leeftijd met schrijven. Zijn debuutverhaal: De Tsaar van Lombardijen werd direct opgepikt door uitgeverij Boekscout. Het boek kreeg lovende recensies en werd door de uitgeverij genomineerd voor Beste Boek in de categorie non-fictie.

Naast zijn werk als meester schrijft Jona voor het Rotterdamse magazine Gers! Hierin vertelt hij verhalen over zijn geliefde stad Rotterdam en de mensen die daar wonen, werken of rondlopen.

“Jona heeft een scherpe pen, een guitige kop en goede grappen. Een gouden combinatie”

                                                                             –  Jack Kerklaan, journalist