Podcast Echt Onderwijs
4 mei 2021

Hermen Blok vroeg me het (over)hemd van het lijf over werken in het basisonderwijs en mijn boeken!

Een superleuke podcast én mijn debuut op Spotify.

Beluister de podcast hier.

5 Uur Show SBS6
14 april 2021

Als gast in de 5 Uur Show mocht ik vertellen over meer meesters voor de klas!

Bekijk de uitzending hier terug.

AD Rotterdams Dagblad
25 maart 2021

Meer meesters voor de klas en een positief onderwijsgeluid! Een leuk stuk door journalist Marcel Wijnstekers.

Op de introductiedag van de pabo geloofde ik mijn ogen niet. In de aula van de Hogeschool Rotterdam & Omstreken stonden alleen maar blonde meiden. Én mijn schoolmaatje Wim, nog altijd een goede vriend. Samen hebben we ons door de opleiding geworsteld.

Lees hier verder.

RTV Rijnmond
13 januari 2021

RTV Rijnmond vroeg me om tips voor ouders die te maken hebben met thuisonderwijs. Ook vertelde ik over mijn tweede onderwijsboek VakantieBaan!

Volgens Baan kan thuisonderwijs heel pittig zijn. De leraar op de Montessori in Rotterdam-Vreewijk geeft op Radio Rijnmond zijn vier belangrijkste tips. Baan maakt ook onderdeel uit van het collectief van meestert.nl, dat mannen probeert enthousiast te maken om leraar te worden.

Lees hier verder!

Koffietijd
5 oktober 2020

Lekker kletsen met Loretta en Quinty over de dag van de leraar bij Koffietijd!

RTV Rijnmond
21 november 2019

Ook hij kwam in actie tijdens de onderwijsstaking, begin deze maand. Er valt ook heel wat te winnen: ook voor Jona Baan, meester op basisschool De Mare in Rotterdam-Vreewijk. ‘Meester Jona’ is een jonge leerkracht met veel liefde voor zijn vak. Héél veel liefde. Ook al zijn er ‘uitdagingen’. Hij schreef er een boek over: ‘FleuDeMeu’.

Luister hier het radio-interview terug!

RTV Rijnmond
5 november 2019

Meester Jona gaat staken, maar heeft ook de mooiste baan ter wereld.
Bekijk hier de video.

Meester Jona Baan gaat woensdag de barricades op, maar met een dubbel gevoel. “De staking is keihard nodig, maar we moeten ook vertellen hoe mooi ons vak is.”
Lees hier het artikel en luister het radio-interview.

RTV Rijnmond
22 oktober 2018

Schrijver Jona Baan debuteerde eerder dit jaar met zijn verhalenbundel De Tsaar van Lombardijen en andere Rotterdamse voetbalverhalen. Het succes van het boek heeft hem geïnspireerd om aan de slag te gaan met een volgende bundel, dit keer over zijn werk als basisschoolleraar.

Lees hier verder.

RTV Rijnmond
27 maart 2018

Het historisch hysterisch hilarische Tsaar van Lombardijen boekwerkje dat verdedigende FC IJsselmonde-middenvelder en openbare schoolleerkracht Jona Baan bij het ziekbed van zijn vrouw schreef, blijkt theaterwaardig.

Lees hier verder en bekijk de video.